E Diele, 29 Qershor 2003 KOHA JONE - http://www.kohajone.com/

PLL PERGATITET PER ZGJEDHJE

Partia Levizja e Legalitetit mblodhi dje Komitetin Drejtues te saj per te hartuar strategjine per zgjedhjet e ardhshme lokale ketij viti. Kryetari i kesaj partie Ekrem Spahia, shprehu bindjen se "PLL ka premisat e duhura per te pasur rezultate pozitive ne fushaten elektorale te keti viti", pasi sipas tij "perfaqesimi yne ne keshillat lokale dhe ne bashki do te kete ne qender figura te spikatura nga komuniteti". Gjithashtu, Spahia vuri ne dukje se "PLL ne keto zgjedhje do te kete mbeshtetjen maksimale te diaspores legaliste" pa harruar ketu, sipas tij dhe "rendesine e prezences ne Shqiperi te familjes mbreterore dhe te Mbretit Leka I", gje qe "do te jete nje inkurajim per PLL", tha ai. Spahia perseriti serish kontestimet e PLLse, lidhur me miratimin nga Kuvendi te Kodit Zgjedhor, qe sipas tij "shenon nje antireforme", pasi "nuk garanton voten e lire dhe nje proces te ndershem demokratik". Kryetari Spahia, beri te ditur se se shpejti PLL do te mbledhe dhe Keshillin Kombetar te saj ku do te diskutoje rreth kandidaturave per zgjedhjet e ardhshme lokale .

Legalistėt hartojnė strategjinė pėr zgjedhjet lokale

Lajmi i ores 4:30 PM
TIRANE (28 Qershor) - Partia Lėvizja e Legalitetit (PLL) thirri sot Komitetin Drejtues tė saj pėr tė hartuar strategjinė pėr zgjedhjet e ardhshme lokale kėtij viti. Kryetari i kėsaj partie Ekrem Spahia, shprehu bindjen se "PLL ka premisat e duhura pėr tė pasur rezultate pozitive nė fushatėn elektorale tė kėti viti", pasi sipas tij "pėrfaqėsimi ynė nė kėshillat lokale dhe nė bashki do tė ketė nė qendėr figura tė spikatura nga komuniteti". Gjithashtu, z. Spahia shprehu bindjen se "PLL nė kėto zgjedhje do tė ketė mbėshtetjen maksimale tė diasporės legaliste" pa harruar kėtu, sipas tij dhe "rėndėsinė e prezencės nė Shqipėri tė familjes mbretėrore dhe tė Mbretit Leka I", gjė qė "do tė jetė njė inkurajim pėr PLL", tha ai.Spahia pėrsėriti sėrish kontestimet e PLL-sė, lidhur me miratimin nga Kuvendi tė Kodit Zgjedhor, qė sipas tij "shėnon njė antireformė", pasi "nuk garanton votėn e lirė dhe njė proces tė ndershėm demokratik". Kryetari Spahia, bėri tė ditur se sė shpejti PLL do tė mbledhė dhe Kėshillin Kombėtar tė saj ku do tė diskutojė rreth kandidaturave pėr zgjedhjet e ardhshme lokale. ro/ro (BalkanWeb) http://www.balkanweb.com/

Thaēi: Konsensusi i brendshėm pėr zgjidhjen e statusit, domosdoshmėri