E Hene, 22 Mars 2004 http://www.kohajone.com/

SPAHIA: NE DO TA RREZOJME NANON

Partia Levizja e Legalitetit, pas protestes se 20 Marsit, shpreh angazhimin per te perkrahur levizjen "Nano ik" edhe gjate turit te saj ne te gjithe Shqiperine. Dje gjate nje prononcimi per mediat, kreu legalist, Ekrem Spahia rikonfirmoi rishtazi mbeshtetjen totale te partise se tij ndaj te gjitha nismave qe opozita do ndermarre ne kuadrin e kesaj levizjeje. Spahia e argumentoi kete perkrahje, si nje kontribut qe i benin legalistet luftes kunder korrupsionit dhe krimit te organizuar, derivat i te cilave sipas tij ishte kryeministri Nano. Kryelegalisti shprehu bindjen se vetem nepermjet protestave paqesore ne mbare vendin, mund te realizohej rrezimi i kreut te ekzekutivt, te cilin Spahia e cilesoi armik te shqiptareve. "Jam i bindur se rruga neper te cilen kalon largimi i kryeministrit Nano eshte protesta paqesore. Levizja "Nano ik" nuk ka me kthim prapa, ajo eshte e pandalshme deri ne realizimin e synimit te saj. Kjo mund te arrihet me protesta mbarepopullore, te cilat duhet te shtrihen ne mbare vendin, perfundoi legalisti Spahia fjalen e tij.

22/03/2004 http://www.korrieri.com/

PD: Mesazhi i Shqiperise, bashkejetesa
Kryetari i Partise Demokratike, Sali Berisha, ka shfrytezuar mitingun e djeshem ne sheshin "Skenderbej", per te leshuar nje mesazh ne adrese te qytetareve te Kosoves, i cili ne thelb, bente thirrje per bashkejetese me te gjithe etnite qe jane ne Kosove. Duke iu referuar zhvillimeve te fundit dramatike ne Kosove, Berisha, ne emer te PD dhe te pranishmeve ne shesh, shprehu dhimbjen per viktimat e diteve te fundit. Mesazhi i tij ishte mjaft i qarte per shqiptaret pertej kufirit, duke u kujtuar atyre bashkejetesen me pakicat ne Shqiperi. "Deshirojme te merrni mesazhin e ketij sheshi, se ne respektojme institucionet e kultit dhe e ndertojme se bashku te ardhmen tone drej paqes, stabilitetit dhe integrimit", ka nenvizuar Berisha. Sipas tij, qindra mije shqiptare bashkejetojne ne menyre mjaft harmonike me mjaft shqiptare me origjine greke, rome, maqedonase, sllave etj. Per kryetarin demokrat, bashkejetesa eshte rruga me e sigurte per te sheruar plaget. Berisha ka nenvizuar se cdo rruge tjeter eshte zhgenjyese per kosovaret.

Ne Kosove prej kater ditesh jane rikthyer trazirat dhe perleshjet mes serbeve dhe shqiptareve, ndersa gjendja duket se ka qene me e stabiluzuar gjate dites se djeshme.